Setmana de poesia: Auden i Blok


Bona setmana per a la poesia. Em plau d'assistir a dos actes on he estat convidat a recitar per amor als poetes que s'homenatgen i per amistat amb aquells que els organitzen. No us els perdeu, perquè són gratuïts i de ben segur que aprendrem moltes coses sobre els poetes i la seva poesia.

Dimecres, 11 de juny. 19.30h. Fundació Bosch i Cardellach. Carrer de la Indústria, 18, Sabadell.
Els amics de Papers de Versàlia entreguen un nou quadern, de publicació anual: un volum dedicat a recollir estudis inèdits, traduccions i poemes inspirats al voltant de la vida i obra d'un/a autor/a universal. Després d'Emily Dickinson, Ungaretti i Rilke, enguany toca W. H. Auden, el meu poeta anglès preferit al costat de TS Eliot. El professor Pere Ballart, el poeta i traductor Marcel Riera i l'actor Josep Seguí presentaran l'acte.

Dijous, 12 de juny, 19h. Llibreria Alibri. Carrer Balmes, 26, Barcelona. 
Esteve Miralles i Ricard San Vicente han estat els encarregats de traduir al català un dels grans poetes russos del segle XX, el simbolista Aleksandr Blok al volum Venjança i altres poemes (Adesiara editorial). Blok clou una gran temporada de traduccions poètiques al català, que ha tingut altres bons moments amb els llibres de Martin Sorescu i Walt Whitman.

Comentaris