Revista "Poetari", núm. 1


"Aturem-nos a pensar que una terra sense poesia fóra, simplement, terra d'escudelles."

Paraules de Màrius Sampere a l'article-pròleg "Carta oberta als poetes noctàmbuls", amb què encapçala el primer exemplar de la nova revista Poetari. I encara que el seu text no sigui complaent amb el lector o amb els correligionaris, amb ell ratifica la volutat dels "poetaris" que encapçalen aquest nou projecte de fer palès que el nostre país és terra d'escudelles, però també de versos. Aquests prohoms i profemnes, seguint les denominacions de Carles Duarte la tarda del 21 de març en què es va presentar a Barcelona, són Lluís Calvo, Vinyet Panyella, Susanna Rafart i Quim Curbet, el darrer dels quals ha endegat la publicació de Poetari des de la seva editorial, Curbet Edicions.

Si passeu per la vostra llibreria especialitzada i cerqueu aquest primer exemplar, hi trobareu articles sobre Salvador Iborra, Marina Tsvetàieva, Tomas Tranströmer, Bartomeu Fiol, Blai Bonet, Mireia Vidal-Conte, Anna Gual, Mireia Calafell, David Caño... I en l'apartat de ressenyes, un grapat de llibres destacables, analitzats per diverses veus del consell de redacció, i com a convidat l'humil llunàtic que us escriu, amb quatre articles on parlo de les meves lectures sobre Jordi Llavina, Àngels Gregori, Jordi Valls i Josep Fàbrega.

Poetari conté 122 pàgines on només es parla de poesia, un goig per als amants del gènere, que ja disposàvem de Reduccions, i que ara eixamplem el nostre territori amb una aposta honesta, que neix per amor a l'art, en el seu sentit més literal (i literari). És per això que la col·laboració per a tirar endavant el projecte per part dels lectors és fonamental. Podeu comprar la revista, us en podeu fer subscriptors, o bé us hi podeu associar.  

Comentaris

 1. Gràcies per la difusió, David.

  ResponElimina
 2. Increïble i formó, en els temps que corren...

  ResponElimina
 3. Totalment d'acord, Outsider, tot un luxe!

  ResponElimina
 4. David Casadellà6:43 p. m.

  On es pot comprar, o, com em puc subscriure?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, David! Si entres a la web de "Poetaris Associats" (http://poetari.wordpress.com/) hi trobaràs tota la informació. Si t'associes (50 euros l'any) no només tindràs la revista, sinó invitacions a actes poètics i altres sorpreses. I si no saps on trobar-la, escriu-los (poetaris@ccgedicions.com) i segur que t'ho saben indicar. Espero que la gaudeixis aviat!

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada