Quadern 180


La veterana revista sabadellenca Quadern (de les idees, les arts i les lletres), editada per la Fundació ARS, enguany compleix 180 números (des del 1978) amb l’exemplar d’abril que s’acaba de publicar, i per celebrar-ho dediquen la portada i part del contingut al poeta Joan Salvat-Papasseit. Tota una declaració d’intencions que simbolitza l’esperit de renovació i rejoveniment que ha hagut d’afrontar de forma obligada després d’onze anys dirigida per en David Serrano, i per culpa d’un embolic polític que podeu consultar aquí. En conseqüència, els redactors en ple van decidir marxar després del número 179. La Fundació té ara la difícil tasca de reprendre el projecte i redefinir-lo. En aquest sentit, compten entre els col·laboradors d'aquesta etapa de transició amb el poeta sabadellenc Toni Quero, de qui us he parlat a propòsit del seu excel·lent poemari Los adolescentes furtivos, i que m’ha encomanat la tasca de col·laborar sempre que pugui i em plagui, amb aquest nou projecte, en les dues seccions que coordina: "Lletres" i "Creació". Ho faig amb molt de gust i desinteressadament (com la resta de redactors, un detall important que sempre ha marcat l’esperit del Quadern). En aquest exemplar m’hi trobareu comentant el darrer llibre de Marc Pastor, L’any de la plaga.


Com ja tinc per costum, aniré publicant al llunÀtic els articles que hi publiqui, però sempre deixant el marge d’un número, per no trepitjar la publicació de paper. Mentrestant, la podeu trobar a les llibreries especialitzades i en algunes biblioteques.


Comentaris

  1. Aquest Bustos és un autèntic cacic cultural... Pensar que fa uns anys era pintor (o lampista, no recordo) a la Diputació(sense cap desmèrit per aquest oficis) i ara alcalde i president de la FMC diu molt del que fa un carnet en mans de gent arribista amb un tarannà populista.

    ResponElimina
  2. Enhorabona, doncs, per aquesta nova empenta al Quadern. Tan de bo pogueu continuar treballant de valent amb una publicació tan històrica com aquesta. De fet, em sembla que publicar una crítica d'un llibre com el que has escollit també és una declaració de principis ; )

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada