Blogaires poetes, poetes blogaires


Si per alguna cosa l'any 2009 es va organitzar a Vilafranca del Penedès la jornada Poems&Blogs és per l'evident concomitància entre la creació literària individual i el blog com a vehicle de revelació col·lectiva, en aquest cas sense mitjancers i amb la intempèrie de la crítica emmascarada rere d'una pantalla. Aquella jornada i la publicació el 2010 d'un llibre que recull creacions de tots els participants no només materialitzen una evidència (moltes de les persones que tenen un blog es dediquen a la creació literària), sinó que donen veu a tota una sèrie de persones que, de mica en mica, van trobant el seu espai en els circuits més convencionals. Com si els blogs fossin un banc de proves i de promoció, una mena de "pedrera" (prenent el símil futbolístic) on no tot és prescindible o frívol, com diuen els seus crítics, i on es pot revelar la força d'algunes propostes.

Santi Borrell, un dels propulsors d'aquella proposta vilafranquina, acaba d'editar Els dies a les mans a través d'Edicions de Pedra, segell que també ha tirat endavant el propi autor. A banda de ser present en mil i un actes de promoció poètica, aquesta iniciativa demostra un cop més la defensa aferrissada de la independència creativa que ha mostrat sempre en Santi, prenent el risc d'editar-se, distribuir-se i promocionar-se.

Marta Pérez Sierra és la flamant guanyadora del darrer Premi Jordi Pàmias amb el poemari Dones d'heura (properament editat per Viena), segon llibre de versos després de Sexe mòbil singular. Ella també va participar en el Poems&Blogs, ja que en manté uns quants, d'entre els quals Didalet d'ivori és dedicat a la poesia.

Finalment, la Laura Dalmau, tot i no formar part del col·lectiu esmentat, és coneguda per tots els internautes a través del seu blog És l'hora d'hissar els somnis, des d'on estén la seva passió pels versos. Acaba d'editar Solsticis en minúscula a Viena, i presenta el llibre el proper 1 de desembre a la llibreria Bertrand.

Des d'aquí us convido a dirigir-vos als autors, aprofitant que són usuaris d'internet, blogaires il·lustres, perquè els pregunteu sobre els dubtes habituals, si us interessa la seva poesia: punts de distribució, dates de presentacions... I sobretot no deixeu de navegar, atents a qualsevol nova revelació que ens pugui donar aquesta galàxia en expansió.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada