Per setembre, versos


S'acaba l'estiu, per molt que alguns anys la calor vulgui esllanguir-se tossudament fins ben entrat el mes de setembre. Aviat la fulla caduca començarà a formar catifes damunt l'asfalt de les ciutats, amagant la brutícia i la mediocritat per un temps, i donant nous colors a la grisor circumdant. Sembla que la tardor és una època propícia als versos, i encara que no hàgim començat la nova estació, jo ja em veig immers en aquesta primera setmana del nou mes en dos recitals poètics que m'agradaria fer-vos presents, per si us animeu a assistir-hi.

Divendres 3, Terrassa. Durant l'estiu els amics de Versos.cat han dut a terme tota mena de recitals per Catalunya. Ara toca al Vallès, i aquest proper divendres, a les 19.30 al centre dels Amics de les Arts i les Joventuts Musicals (tota una institució a la ciutat, al carrer Sant Pere, 46), l'Òscar Rocabert, Raimon Gil, Quim Martínez, Sílvia Casamort, Carmen Moreno, Daniel Ruiz-Trillo, Sònia Serrabao i un servidor transmetrem algunes de les nostres creacions, que podeu trobar a la pàgina web del col·lectiu, que us recomano visitar.

Diumenge 5, Sabadell. A la meva ciutat natal, el recital dels amics de Papers de Versàlia ja és un clàssic per la Festa Major. Enguany, el tema central és la crisi, amb el títol Poesia de la crisi... Crisi de la poesia? És el segon any que m'hi conviden a participar (a dalt teniu una imatge que correspon a un fragment de la meva intervenció), i torna a celebrar-se a la Plaça de Gabriel Pujol (al costat mateix de la Biblioteca Vapor Badia).

D'uns anys ençà, els poetes s'apleguen en col·lectius reals que busquen donar sortida a les composicions pròpies en un mercat editorial tan saturat. Per les seves característiques, l'oralitat és el millor recurs per a la poesia. Si us agrada assistir a recitals o voleu participar en algun d'ells, no tingueu dubtes: segurament en trobareu més d'un prop de casa, i Internet us sevirà per descobrir-los. Si d'una cosa ens podem mostrar satisfets els catalans és de les iniciatives culturals nascudes del món civil, poques vegades recolzades per les institucions, que tenen una manera molt sui generis d'entendre la cultura.

Comentaris