Alenades poètiques


La poesia respira amb alenades, com si visqués capbussada sota aigües tèrboles i de cop sobte emergís a la superfície per prendre aire. Ahir diumenge 6 de setembre, els amics de Papers de Versàlia van organitzar una d’aquestes alenades poètiques en motiu de la Festa Major de Sabadell, un acte que celebren des del 2006 amb força afluència de públic. Any rere any aconsegueixen aplegar-hi un centenar d’espectadors que, lluny de ser passavolants i renouers, atenen a versos i notes amb respecte i voluntat. Uns resultats que confirmen l’interès per aquesta mena d’actes, malgrat que els més avesats al món de la poesia seguim intuint que som més els que escrivim que els que llegeixen, i que en el fons acabem llegint-nos entre nosaltres, i per a nosaltres.

Val a dir que la gent de Papers de Versàlia complementa els actes de lectura amb l'edició d'unes plaquettes acurades i ben il·lustrades, reconegudes dins el món literari, despertant l'interès de poetes i crítics. Les alenades, doncs, procuren ser constants, regulars, i per això han optat per aplegar els recitals i les edicions sota motius que els atorguin una certa consistència unitària. El recital d'ahir, per exemple, duia per títol "Amistat i poesia", amb tot l'espectre temàtic que pot arribar a abastar el plantejament. Com que van tenir l'amabilitat de convidar-me a l'acte i veient que els poemes de Desvetlla de mots... no complien amb la premissa, vaig llegir tres poemes que formaran part d'un nou recull que a hores d'ara segueixo treballant. El fet que fos el tercer en l'ordre de lectura em va ajudar a espolsar-me aviat els nervis, permetent que em concentrés en la resta de lectures. A banda de les obres de collita pròpia també hi van treure el cap Wislawa Szymborska, Raymond Carver i W. H. Auden.

Al final jo també vaig alenar d'alleujament, acompassant els versos desvetllats sota el capvespre sabadellenc. Com que seria injust deixar-me ningú per anomenar, i entenent que totes les participacions van arrodonir la voluntat de l'acte, us diré que va comptar amb les lectures de Ferran Anell, Marcel Ayats, Jorge Brotons, Josep Gerona, Víctor Manyosa, Esteban Martínez, Maite Mòdol, Sònia Moll, Francesc Reina i Josep Maria Ripoll. La Montse Munill a la flauta i la Rosa Navarro al violoncel van amenitzar musicalment les intervencions.

Comentaris

  1. ostres això s'avisa :D !!!
    espero que hi hagi algun video al youtube, eh?

    una abraçada david!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada