LCL al FNAC Triangle


Dimarts 8 de juliol, 19 hores, presentació de La Catosfera Literària al FNAC Triangle.


Els llibres sempre han estat una entitat incòmoda que des dels poders totalitaris (polítics i religiosos) s'han retallat, censurat o destruït. La seva presència física és la materialització d'unes abstraccions perquè no se les endugui el vent de l'oblit i és per això que, malgrat les crítiques d'alguns, La Catosfera Literària té poderoses raons d'existir:
· En primer lloc, com a testimoni de la presència del català a Internet. Per fi ha trobat a la xarxa un espai lliure de la monopolització de l'oci (cinema, televisió, mitjans de comunicació) que ha fet el castellà.
· En segon lloc, com a evidència de la democratització del món literari que fins fa poc només es debatia i s'escrivia en l'aristocràtic cercle de les editorials, l'academicisme i la premsa especialitzada.
· En tercer lloc, per pura vanitat de ser, perquè la creació nascuda de l'entusiasme i del neguit és el reflex més autèntic de la creativitat. Es pot discutir la qualitat dels textos (tenint en compte que en qualsevol antologia hi apareix aquest desequilibri qualitatiu) però no pas el valor global de la proposta.
Dimarts esteu convidats/des a la posada de llarg del projecte. Només el temps dirà si la sement de les Jornades de la Catosfera i de LCL fructifica en una renovació i vigorització de la nostra cultura, tenint en compte que l'Internet català el conformem escriptors, lingüistes, professors, editors, i el grup més important de tots, els lectors. És a dir, la base de la piràmide, disposada a revoltar-se per empènyer el carro enllotat que cada dia es troba amb més pals a les rodes d'aquells que no volen saber res de normalització i expansió.

Comentaris

  1. Farem per anar-hi.
    Sobretot ara que hem acabat la tesina sobre la blocosfera!

    :-)

    ResponElimina
  2. Hola. Ja veurem on ens porta aquest projecte. Salutacions cordials.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada