Vigileu amb el Drac


No me n'he sabut estar... L'amiga Antaviana, sempre disposada a donar veu als seus lectors (els vertaders protagonistes de la literatura), llença una pregunta al vol: quin llibre recomanaries per sant Jordi?

Ja hi som, la tipera de cada any, potser més grassa i opulenta que mai, entre vols d'Àngels, catedrals, codis per descobrir (alguns dels títols semblen directament paròdies, i no parlem de les versions catalanes del tema) i els inefables mediàtics, a qui els "negres" ja els han enllestit el nou pamflet publicitari a punt de ser signat. Per això, cansat de la mateixa cantarella de sempre, us transcric el comentari que hi he deixat, degudament ampliat i corregit, però sense mossegar-me la llengua:

Jo sóc molt reaci amb el tema de sant Jordi, però vaja, posats a escollir, compreu (o demaneu) clàssics! Normalment són els llibres més cars (sobretot en català i si els edita Proa, tot i que les edicions d'obres més aviat menors o inèdites que fan des d'Edicions de 1984 són magnífiques), així que val la pena aprofitar l'ocasió i regalar(-ne, -se'n).

Si no, doncs mireu, doneu empenta a un escriptor novell. Sempre són gent agraïda que, malgrat els desenganys d'escriure en català, s'il·lusionen amb cada exemplar venut. Però res de "vaques sagrades"; aquests ja tenen legions de lectors/seguidors/fanàtics/sectaris et altri disposades a monopolitzar la Diada amb la seva presència abusiva als mitjans de comunicació.


Demà procureu gaudir de la festa. Però vigileu, que no us mossegui el Drac: cada any arriba amb els ullals i les urpes més ben esmolades.

Comentaris

 1. Hola. Les recomanacinons d'un lector no convencional o "meditàtic" sempre s'han de tenir en compte.

  Salutacions cordials.

  ResponElimina
 2. Bones!
  he arribat aqui com qui no vol la cosa, just el dimecres vai estar currant a la parada de proa i eh! tens tota la raó del món... els angels i les ombres van pulirse de seguit... bé i el nou llibre de Miquel oliver que vaig ajudar a vendre per que em fèia ilusió.
  Però en vista del panorama de ventes de sant jordi i volguent aprofitar el desconte d les parades... jo regalaria un conte, il.lustradors que donen mil voltes a codis i telellibres.

  el drac era de color turquesaaaaaaa

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada