Entrevista amb Màrius Sampere


Ens rep a casa seva amb gran amabilitat i interès pel nostre projecte. Amb un entusiasme que em sorprèn i em cohibeix, s'ofereix per a qualsevol col·laboració amb nosaltres quan veu el nostre interès per la poesia. Només penso que tenim al davant un dels grans de les lletres catalanes fent costat a la nostra modesta empresa i m'agafa vertigen. No volem abusar de l'amabilitat de ningú, així que a part de l'entrevista el convidem a la presentació de la revista el proper setembre, quan aprofitarem per homenatjar-lo amb un petit acte.

L'entrevista se'ns escapa de les mans per créixer tota sola, per fer-se i desfer-se a mida que el poeta desplega la seva memòria, parla sobre la seva relació amb la poesia i aclareix i matisa les apreciacions que li fem. És una persona afable, bon conversador i amb força sentit de l'humor. Els anys, l'experiència i la seva obra li atorguen una serenitat i un distanciament que l'ajuden a parlar del món i de la vida amb les idees clares.

S'interromp l'entrevista per una trucada. El conviden a un nou acte públic. Amb murrieria, es compromet a fer un breu discurs però sense que hagi de fer cap referència política. Tot i l'atabalament que potser li suposa tot plegat, se'l veu encantat i molt agraït amb tothom pels reconeixements que li plouen els darrers anys a una trajectòria creixent i coherent, obviada per la crítica durant molts anys pel simple fet de tenir una personalitat poètica inclassificable i trencadora. Els trets que, en la meva opinió, marquen sempre els grans autors.

Un autèntic plaer, conèixer i parlar (més que entrevistar) amb en Màrius Sampere. Si voleu saber de què vam parlar, tindreu l'oportunitat de llegir-ho al número 1 de Lletra petita que sortirà el proper mes de setembre. Us tindré informats.

Comentaris

  1. Content de saber que naixerà una nova revista de poesia.

    Molta sort!

    ResponElimina
  2. enhorabona per l'empenta i pel treball incipient: promet força i esperança!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada