Detalls del món


Hem passat tot el matí sota un sol de justícia i a la tarda, després de dinar, el rebombori d'uns trons llunyans avancen una imminent tormenta d'estiu. Dit i fet: en deu minuts el cel s'ha cobert i comencen a caure unes gotallades gruixudes i pesants. Però el sol s'hi resisteix, i de tant en tant esquinça alguns núvols per retrobar-nos amb el seu plom de raigs... Plou i fa sol, les bruixes es pentinen i les tardes d'estiu són així de frívoles.

Enceto les microhistòries d'en Biel Mesquida, Els detalls del món. Al segon conte, "Carta de coloma", ja hi trobo una definició literària en boca d'un personatge que s'adiu força al mateix autor:

"I si el meu món és ple de turbulències i tenebres, com l'he d'escriure? I com puc enunciar amb senzillesa i claredat allò que encara no es concep bé, allò que no sabem com dir, que és ple de misteris, d'enigmes, violències, clarobscurs, follies, confusions i foscs esdeveniments?".

A casa els meus pares, on encara tinc l'ordinador, llegeixo per internet que Wong Kar-Wai prepara a la vegada dues noves pel·lícules, aquest cop en anglès, i que Inland Empire, el nou film de David Lynch, s'estrenarà aquest octubre al Festival de Sitges. Grans notícies sobre dos autors visuals, però també de llenguatge ric, vigorós i profund.

Comentaris

 1. Anònim6:12 p. m.

  Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
  It's not available everywhere, so go to the site and see if you can find something. I found something and make
  and extra $900 a month!

  http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada