Repte o rapte?En un bon article al Cultura(s), Bru de Sala criticava avui aquesta tendència a convertir l’oci i l’entreteniment en cultura dominant des de molts indrets, en ocasions des dels mateixos estaments oficials.
Arrodonia la seva opinió definint la cultura i l’art com un repte a l’intel·lecte, mentre que l’oci no passa d’un pur rapte neuronal cap a l’agitació de les sensacions. Tot plegat un espectacle explosiu però transitori.

Tot i estar d'acord amb ell, tot i haver exercitat de sempre més el repte que no pas el rapte, deixeu-me que avui sigui frívol. No sé pas si tenia al seu cap el Barcelona-Arsenal d’aquesta nit, però ja us ho dic ara: per unes hores posaré en suspensió el meu intel·lecte, deixaré de banda els poemes de l’Emily Dickinson i Els treballs perduts del Joan F. Mira, i patiré davant el televisor per la intranscendència de 22 homes darrere d’una pilota i de l’efímera glòria de l’esport. Els ais i uis s’acompanyaran amb la meva familia de futboleros, en un nou acte de germanor.

És el pecat de ser humà, un si és no és entre el fang i els núvols. A vegades els semidéus no provenen de la branca artística, si no de coses més elementals, com l’home de la foto...

Comentaris

 1. Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

  Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

  Get these Degrees NOW!!!

  "BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

  Get everything within 2 weeks.
  100% verifiable, this is a real deal

  Act now you owe it to your future.

  (413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada