"Tú, Yo y todos los demás"Miranda July és una artista que acostuma a fer tota mena de performances i exposicions audiovisuals i que ara ens presenta la seva primera pel·lícula, Tú, Yo y todos los demás (www.meandyoumovie.com). El seu univers deliciós, pervers en les formes però càndid en el fons, i que diu moltes més coses a través d’imatges colpidores per la seva bellesa minimal, es plasma molt bé a través d’aquest relat que narra la recerca de l’amor d’una sèrie de personatges que s’encreuen. Una artista audiovisual sense èxit (interpretada per la mateixa July, una mena d’Amélie a l’americana), un venedor de grans magatzems que s’acaba de separar incapaç de superar el trencament i d’estar pels seus dos fills, una directora d’un centre artístic freda i distant, unes adolescents obsessionades en tenir sexe... Totes elles històries peculiars, amb personatges estravagants, que potser diuen coses poc originals, però sempre d’una manera estranya i irònica. L’humor i la recerca d’una perspectiva diferent és la marca que caracteritza la seva mirada, com si ens digués que la vida és estranya i difícil, però que a vegades pot ser bonica segons com t’ho miris.

I així acabem tenint un film d’estètica moderna (les performances de la protagonista, la música electrònica de la banda sonora), que decau en certs moments, però amb escenes inoblidables i un final magnífic, grandiloquent per a un film de petites dimensions, amb el sol alçant-se per damunt dels nostres caps al ritme que li marca un dels protagonistes.

PD: El debut de Miranda July s’ha saldat amb un gran èxit de públic i amb una col·lecció de premis que abarquen, entre d’altres, el Festival de Cannes i el Sundance Festival Film. El trobareu en VOS als cinemes Renoir.

Comentaris