"Monsieur Jean: La teoria de los solteros"Dupuy & Berberian, els creadors del Señor Jéan, són uns genis. Ningú com ells per reflexar les petites coses de la vida que ens emocionen.

Félix, l'amic de Jéan, ha tingut un problema a l'autobús: una parella es barallava i, al final, quan ha volgut intervenir a favor de la noia, ha acabat rebent ell. Al cap d'una estona, el mateix lloc l'ocupa una altra parella d'enamorats, aquests dos petonejant-se, i Félix diu:

"¿Sabeis por qué el mundo es injusto? Porque cuando dos se pelean, puedes acabar recibiendo. Pero cuando dos se besan, no hay absolutamente ninguna posibilidad, y repito, ninguna posibilidad de recibir un beso.
Moraleja: en la vida, sólo las cosas malas nos pasan por azar... Por eso todo es una mierda!"

La teoria de los solteros és una nova joia dels dibuixants francesos. L'àlbum recull una sèrie d’històries curtes que giren al voltant de la solitud, de la solteria, des de dos punts de vista diferents: el de Jéan, un personatge reflexiu i irònic; i el de Félix, el seu amic, pesat i cerimoniós, però a la vegada tan entranyable.

A diferència de la sèrie regular (editada per Norma Còmics i de la qual us n'informo regularment), La teoria de los solteros és en blanc i negre, de petit format, i editat per la modesta BANG ediciones (per cert, que vigilin amb algunes faltes d'ortografia de la traducció). Sembla que entre Las mujeres y los niños primero i el premiat Vivamos felices sin parecerlo, van tenir l’ocurrència d’aquestes històries. És un moment clau per als seus protagonistes: Jéan, que és escriptor, continua bloquejat en plantejar-se la segona novel·la, mentre reanuda la seva relació amb Cathy, una antiga nòvia; Félix viu d’ocupa al pis de Jéan, cuida del fill d’una exnòvia, segueix en l’atur i comença una llarga caiguda personal que es resol a Como quien oye llover.

En fi. La vida i les seves històries. Quan li pregunten a Jéan sobre què escriu en les seves novel·les, Dupuy & Berberian responen també sobre què tracten els seus còmics per boca del seu personatge:

“Pasan suficientes cosas a nuestro alrededor para sacar lo que queramos: poesía, violencia, humor, historias...”

Comentaris