Frasier no té sort amb les dones... ni amb el DVDFrasier és la millor sèrie d'humor que he vist mai. Toca tots els registres possibles de la comèdia (ironia, sarcasme, slapstick) i els actors borden els seus papers: els germans Frasier i Niles, psiquiatres i snobs; el seu pare Martin, un policia retirat; la terapeuta anglesa Daphne, amor secret de Niles; el gos Eddie... Però Frasier Crane, a l'igual que li passa amb les dones, no té sort amb les seves edicions en DVD. Fa poc que s'ha publicat la 4a temporada i la Paramount s'ha superat a si mateixa editant tan malament com ha pogut.

Les tres primeres temporades es van publicar amb alguns petits reportatges extres que ajudaven al seguidor de la sèrie a conèixer una mica més tot el procés de producció i realització. El primer capítol de cada una estava comentat pels seus creadors. Malgrat tot, no disposaven de subtítols en espanyol (i encara menys en català, "evidentment", tot un drama que mereixeria el seu propi comentari). De tota manera, eren força correctes. Però aquesta 4a temporada no té material extra, ni cap capítol comentat, ni subtítols... I fins i tot, en alguns capítols el doblatge en espanyol està espatllat!!! Us explico: suposo que la banda de so del doblatge es va malmetre en alguns llocs, així que de cop i volta els personatges comencen a parlar en anglès i veiem subtítols en espanyol per primera vegada. Vana il·lusió: només han posat els que cal per tapar aquests "forats" del so. Un autèntic desastre.

Encara queden unes quantes temporades per editar. Espero que s'ho prenguin amb més serietat. Resulta una ironia que algú tan primmirat com aquest psiquiatre de Seattle que condueix un BMW, vesteix Armani, sopa al restaurant Le cigarre volant i es banya amb una mascareta terapèutica, tingui una immortalitat tan potinera.

Comentaris